• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Enge beelden bij de junioren, maar Noor Knotten "stelt het goed"

  Knotten werd geveld op 50 kilometer van de streep.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Opschudding tijdens de wegrit bij de junioren toen de Noor Iver Knotten neerzakte in de berm. Volgens het Noorse kamp was de oorzaak een combinatie van uitdroging en uitputting. Intussen laat de Noorse wielerbond weten dat Knotten het goed stelt.

  De weersomstandigheden tijdens de wereldkampioenschappen in Qatar zijn al dagenlang een heet hangijzer. In de ploegentijdrit kwam Anouska Koster zwaar ten val door een hitteslag en de Belgische junior Jasper Philipsen hallucineerde na afloop van de individuele tijdrit.

  Toen tijdens de wegrit bij de junioren op 50 kilometer van de streep de Noor Iver Knotten aan een rotonde ten val kwam en begon te schokken, dacht iedereen dan ook het ergste.

  Het Noorse kamp in Qatar zei in eerste instantie dat Knotten geveld was door een astma-aanval, maar dat werd later tegengesproken.

  Op Twitter meldt de Noorse wielerbond een uur na de wedstrijd dat Knotten het goed stelt. "Alles gaat goed met hem. Op dit moment wordt zijn vochtbalans weer in orde gebracht. Volgens de dokter is hij waarschijnlijk ingestort door uitdroging en uitputting." Intussen heeft hij het ziekenhuis al verlaten.

  Thijs Zonneveld reageert scherp: