• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Bondscoach Mali bedankt Aurier: "Hij heeft het leven van Doumbia gered"

  Aurier is een held in Ivoorkust en Mali.

  Als Serge Aurier in het nieuws komt, is dat vaak negatief, maar sinds het voorbije weekend staat de 23-jarige Ivoriaanse verdediger te boek als een held. Het enfant terrible van PSG kwam zaterdag in de interland tegen Mali gepast tussenbeide, toen de Malinees Doumbia aan het stikken was omdat hij zijn tong had ingeslikt. Alain Giresse, de bondscoach van Mali, kwam gisteren met een publiekelijke bedanking.

  Ivoorkust won de WK-kwalificatiematch met 3-1, maar nadien was vooral het incident met Moussa Doumbia het gespreksonderwerp. De aanvaller van Rostov ging  in een stevig luchtduel met verdediger Lamine Koné knock-out.

  Giresse deed het verhaal op de Franse radio RMC. "Doumbia lang op de grond. Alle spelers beseften dat hij aan het stikken was, omdat hij zijn tong had ingeslikt. Aurier reageerde erg snel. Samen met een van mijn spelers legde hij Doumbia op zijn zijde en trok zijn tong uit zijn keel. Anders was hij gestorven."

  "Het was een enorme reflex van Aurier. Ik sprak er met hem over en heb hem bedankt voor zoveel koelbloedigheid."

  Doumbia heeft ondertussen op zijn Facebook-pagina hulde gebracht aan Aurier en hem bedankt om hem te redden. Sommige waarnemers in Frankrijk vinden dat Aurier meer positieve aandacht verdient: "Een leven redden: 3 lijntjes in de krant. Misplaatst gedrag: 3 bladzijden..."

  Beelden en tweets over voorval: