• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Puyvelde: "Maak met Martinez ronde van alle eersteklassers in 2017"

  Roberto Martinez (l) en Chris Van Puyvelde (r) gaan samen op stap.

  Bondscoach Roberto Martinez gaat volgend jaar bij alle eersteklassers langs. Technisch directeur Chris Van Puyvelde van de bond is zijn gids. "Hij kan zo ons voetbal leren kennen, maar we doen het ook om ideeën uit te wisselen", vertelt Van Puyvelde aan Sporza.

  Voor Van Puyvelde is zo'n ronde van België geen nieuwigheid: "Ik maak zo'n toer al enkele jaren bij de jeugd. Om na te gaan wat er leefde bij de clubs, maar ook om te vertellen over wat wij doen. Met als doel om de clubs beter te laten worden."

  Met de Spanjaard Martinez als nieuwe coach van de Rode Duivels breidt hij zijn tournee nu uit: "We gaan de jeugd combineren met de trainers, de staf en het bestuur. We gaan luisteren wat er leeft, maar zullen ook informeren over nieuwe tendensen en nieuwe mogelijkheden."

  "Martinez gaat mee om het Belgische voetbal te leren kennen. We gaan het onder meer hebben over opleiding en bijvoorbeeld de rol van de beloften. Martinez kan ook nieuwe ideeën aanbrengen vanuit Engeland en Spanje."

  "Het gaat om een dialoog. En dat is maar logisch: België is veel te klein om concurrentieel te zijn. Op het veld moet er concurrentie zijn, maar gemeenschappelijke ideeën moeten we bundelen en uitwisselen."

  Van Puyvelde wil geen top-downsysteem meer: "De tijd dat de bond alles oplegt, is al lang voorbij. We moeten flexibel, communicatief en participatief zijn."