• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topteam heeft geen plaats meer voor triatlete Sofie Goos

  Vorige maand maakte Sofie Goos haar comeback in de Zwintriatlon.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Vorige maand maakte Sofie Goos haar comeback in de Zwintriatlon.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Sofie Goos (36) moet op zoek naar een nieuw team. De triatlete die in mei op training werd neergestoken krijgt geen contractverlenging bij het BMC-Etixx, dat kansen wil bieden aan nieuwe talenten. Het topteam mikt de komende jaren op een podiumplaats in Hawaï.

  "Het team heeft me heel veel mogelijkheden geboden, maar ik kan niet meer voldoen aan de verwachtingen", schrijft Sofie Goos op haar pagina.

  Van stoppen is geen sprake. "De goesting is te groot om er weer te staan", legt de 36-jarige triatlete uit. "Met sponsors/partners die in mijn weg terug geloven en waarvoor ik een goeie en gedreven ambassadrice kan zijn. De zoektocht is bij deze begonnen!"

  Op 15 mei werd Goos in Park Spoor Noord in Antwerpen neergestoken tijdens een training. Ze werd geraakt aan haar rechternier.

  Begin september finishte Goos als zesde bij haar comeback in de Zwintriatlon, een kwarttriatlon aan de Belgische kust.

  Het Facebookbericht van Sofie Goos

  BMC: "Beslissing staat los van haar inactiviteit"

  "Het team is Sofie erg dankbaar voor de bijdrage die ze doorheen de jaren heeft geleverd, als topatlete en als ambassadrice", zo klinkt het bij BMC-Etixx Team.

  "We betreuren uiteraard enorm dat Sofie dit jaar haar kansen als atlete niet heeft kunnen verdedigen door een laffe daad van zinloos geweld. Het team heeft er dan ook alles aan gedaan haar doorheen de voorbije moeilijke maanden maximaal te blijven ondersteunen."

  "De beslissing om de samenwerking niet te verlengen, staat dan ook volledig los van haar inactiviteit dit jaar."

  "Daar waar de ambities de voorbije jaren vooral lagen op het winnen van eerder regionale Ironman-wedstrijden, is het ultieme doel voor de volgende jaren geëvolueerd naar een podiumplaats op het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï."

  "Het is ons gevoel dat op basis van de voorbije zes seizoenen, een topnotering in Hawaï voor Sofie niet langer een doelstelling is."

  "Het team heeft dan ook besloten na 6 jaar van volledige professionele ondersteuning aan Sofie Goos, de kans te bieden aan nieuwe talenten om die doelstelling na te streven", besluit General Manager Bob De Wolf.