• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Enzo Wouters over zonnesteek: "Ik herinner me niets meer"

  Zo kwam belofterenner Enzo Wouters over de streep in Qatar.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Enzo Wouters stelt het goed na een hitteslag. "Blijkbaar was mijn lichaamstemperatuur opgelopen tot 40 graden", vertelt de belofterenner, die na een bloedheet WK een infuus kreeg. Jenthe Biermans keert terug naar België met een stevig ingepakte arm.

  Enzo Wouters was helemaal van de kaart toen hij finishte in Qatar, waar het kwik 36 graden Celsius aangaf. De 20-jarige sprinter bolde oververhit over de streep en moest op een brancard het parcours verlaten.

  "Het was toch wel even schrikken", vertelt Enzo Wouters. "Blijkbaar was mijn lichaamstemperatuur opgelopen tot 40 graden."

  "Meteen na de finish hebben ze water over me gegoten en ijs op me gelegd. Ik had het zelfs even koud", grapt hij. "Maar goed, van wat er gebeurd is na de finish herinner ik me niets meer."

  "Tijdens de wedstrijd zelf voelde ik me zwakker worden. Vooral in het slot. Ik merkte gewoon dat ik mijn hartslag niet meer naar beneden kreeg. Normaal kan je altijd een beetje herstellen na de bochten, nu lukte dat niet meer."

  Wouters kreeg een infuus om te herstellen en was na een uurtje nagenoeg de oude.

  Biermans stevig ingepakt

  Vannacht keren de beloften terug naar België. Jenthe Biermans doet dat met een stevig ingepakte rechterarm. Hij liep schaaf- en brandwonden op, maar stelt het net als Enzo Wouters goed.