• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Weert: "Boonen was en is een goeie kopman om voor te rijden"

  Kevin De Weert blikte bij Vandegoor terug op zijn eigen carrière.

  Drie dagen voor het WK wielrennen bij de profs had Sporza-journalist Christophe Vandegoor een uitgebreid gesprek met bondscoach Kevin De Weert. Ze hadden het onder andere over zijn jeugd, zijn wielercarrière en zijn ambities bij de Belgische Wielerbond.

  "De eerste twee jaar van mijn profcarrière waren heel moeilijk"

  Kevin De Weert blikte bij Christophe Vandegoor ook terug op zijn eigen carrière als wielrenner. De huidige bondscoach had het niet altijd even makkelijk. "Ik kan eerlijk zeggen dat de eerste twee jaar slecht en eenzaam geweest zijn."

  "Ik was bij de jeugd een groot talent en begon dan als neoprof bij Rabobank. Je wil kopman worden, maar botst dan heel vaak met je hoofd tegen de muur. Dan kom je thuis en merk je ineens dat je niet veel vrienden hebt buiten de koers."

  "Er was ook altijd die vergelijking met Philippe Gilbert: waarom hij wel en ik niet? Maar bij Quick Step heb ik de klik gemaakt. Ik vond daar eindelijk mijn plek. De sfeer was goed en Tom Boonen heeft mij dan een beetje onder zijn vleugels genomen. Hij was en is een goeie kopman om voor te rijden."

  Beluister hier het volledige gesprek:

  Podcasts van Sporza:

  Het gesprek van Christophe Vandegoor is een van de podcasts van Sporza. Je kan die hier beluisteren.