• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Concurrente van Nafi Thiam bergt haar spikes op: "Wilde stoppen op hoogtepunt"

  Jessica Ennis-Hill won zilver op de Olympische Spelen in Rio.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jessica Ennis-Hill zet een punt achter haar carrière. De 30-jarige Britse zevenkampster pakte op de voorbij Spelen nog zilver na Nafi Thiam. "Ik heb altijd gezegd dat ik mijn sport op een hoogtepunt wilde verlaten", zegt Ennis-Hill.

  Jessica Ennis-Hill werd twee keer wereldkampioene in de zevenkamp, in 2009 en 2015. In 2011 pakte ze zilver op het WK. Indoor werd ze wereldkampioene in de vijfkamp in 2010, twee jaar later moest ze vrede nemen met zilver. In 2010 werd ze ook Europees kampioene op de zevenkampt.

  Afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Rio was Ennis-Hill nog de grootste rivale van Nafi Thiam, maar de Britse verloor de strijd met onze landgenote en won zo zilver. Op de Spelen in Londen in 2012 pakte ze wel de olympische titel.

  Ennis-Hill kijkt tevreden terug op haar carrière. Ik heb alleen maar prachtige herinneringen, van mijn eerste wereldtitel in 2009 tot de Spelen in Rio deze zomer. Ik heb zoveel gelijk gehad dat ik zo'n mooie loopbaan heb mogen beleven in de sport waar ik zoveel van hou", zegt de atlete.

  "Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen, maar het is tijd om afscheid te nemen nu. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn sport op een hoogtepunt wilde verlaten en geen spijt wilde hebben. Dat kan ik nu oprecht zeggen."