• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belofte Enzo Wouters helemaal van de kaart in bloedheet Qatar

  Enzo Wouters is helemaal van de wereld na het WK voor beloften.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ook bij de 20-jarige sprinter Enzo Wouters heeft de hitte toegeslagen op het WK in Qatar. Hij bolde met schuim op zijn mond over de finish en werd overgebracht naar de medische post. "Raar, op drie ronden van het einde voelde Enzo zich nog super", reageert bondscoach Jean-Pierre Dubois.

  Tijdens het WK voor beloften gaf de thermometer in Doha 36 graden Celsius aan. Die hitte nekte de Belgische renners een voor een.

  In de sprint zou het team de kaart van snelle man Enzo Wouters trekken, maar die kwam er niet aan te pas. Toen de concurrentie op de trappers ging staan voor de regenboogtrui bengelde hij helemaal achteraan.

  Wouters had op 2,7 kilometer van de finish moeten lossen. Hij eindigde op ruim drie minuten van wereldkampioen Kristoffer Halvorsen en finishte met schuim op zijn mond.

  Meteen na de koers werd Wouters onwel. De bondsdokter koelde hem af met water en ijs in zijn nek. Daarna werd de sprinter met de ziekenwagen overgebracht naar de medische post voor een check-up.

  "Raar, op drie ronden van het einde voelde hij zich nog super"

  "Het is vreemd wat Enzo overkwam", doet bondscoach Jean-Pierre Dubois zijn verhaal. "Op drie ronden van het einde maakte hij nog een gebaar naar zijn ploegmaten dat hij zich super voelde. Een ronde later bengelde hij achteraan in het peloton en moest hij harken om de andere renners bij te houden."

  Jenthe Biermans gaf op na een valpartij en werd eveneens overgebracht naar de medische post. Dubois: "Jenthe heeft allerlei schaafwonden opgelopen, brandwonden eigenlijk. Hij had verzorging nodig. Het is niet heel ernstig, maar hij zal wel enkele dagen pijn hebben."

  Voorts kwam Christophe Noppe spectaculair ten val in het slot. Hij beëindigde het WK wel. "Dat was een stevige klap", reageert de bondscoach, "maar hij is wel in orde. Het had erger kunnen zijn na zo'n tuimelperte met hoge snelheid."

  FOTO'S: Enzo Wouters bolt binnen met schuim op zijn mond