• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ajax gaat kunstgrasvelden uit voorzorg vervangen

  Op het trainingscomplex van Ajax worden vier velden heraangelegd.

  Ajax laat vier kunstgrasvelden met rubberkorrels op trainingscomplex De Toekomst vervangen. De aanleiding is een tv-uitzending waaruit bleek dat die korrels kankerverwekkend zouden zijn.

  In Nederland ontstond enkele dagen geleden ophef over kunstgrasvelden, of toch over de korrels van vermalen autobanden waarmee die vaak bestrooid worden. In een uitzending van het televisieprogramma Zembla stelden wetenschappers dat nooit goed onderzocht werd of kankerverwekkende stoffen zo in het lichaam van sporters terecht kunnen komen.

  De Nederlandse minister van Sport Edith Schippers laat ondertussen wel onderzoeken of rubberkorrels op kunstgrasvelden de gezondheid kunnen schaden. Maar Ajax wacht de resultaten niet af. De topclub benadrukt wel niet over nieuwe verontrustende feiten te beschikken. "Bij Ajax wordt intensiever getraind dan bij de meeste clubs. Spelers staan veel langer op het veld", klinkt het in een mededeling.

  Het is nog niet bekend wanneer de velden worden vervangen. Ajax moet ook nog beslissen voor welk soort velden het kiest.