• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wielergekke Britten mogen regenboogstrijd in 2019 verwelkomen

  Yorkshire organiseert het WK in 2019.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft de organisatie van het WK wielrennen in 2019 toegekend aan het Britse graafschap Yorkshire. Bergen (Noorwegen) en Innsbruck (Oostenrijk) zijn de komende jaren aan de beurt.

  Yorkshire maakte indruk op de wielerwereld met de organisatie van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk in 2014. Een massa Britse fans verwelkomde de renners tijdens hun tocht op de Britse wegen.

  Het enthousiasme in de regio zorgde niet veel later voor het opstarten van de Ronde van Yorkshire en krijgt met de organisatie van het WK in 2019 dus een extra impuls. Over de aard van het parcours is nog niets bekend.

  Groot-Brittannië heeft geen al te rijk verleden met het organiseren van WK's. In 1922 was Liverpool gastheer, in 1970 was Leicester aan de beurt en in 1982 veroverde Giuseppe Saronni in Goodwood de laatste wereldtitel op Britse bodem.

  De UCI kende woensdag overigens verschillende WK's toe. Zo zal het WK BMX in 2019 in Heusden-Zolder plaatsvinden. Vorig jaar mocht Heusden-Zolder al eens dat WK organiseren. In 2018 is Luik gastheer voor het WK fietsen in zaal (kunstfietsen en cyclobal). Oostende krijgt dan weer het WK voor mindervalide renners 2020 toegewezen.

  Enkele sfeerfoto's van de Tour-passage in Yorkshire in 2014