• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Straf: Martin is in z'n eentje sneller dan 9 profteams in ploegentijdrit

  Sneltrein Tony Martin.

  Tony Martin snelde vandaag met een indrukwekkende tijdrit naar de vierde regenboogtrui uit zijn carrière. Martin was zondag al goed voor goud in de ploegentijdrit en een vergelijking met het cijfermateriaal van die ploegendiscipline levert een opvallende conclusie op: Martin was vandaag op hetzelfde parcours sneller dan liefst 9 profploegen.

  Etixx-Quick Step klokte zondag af na 42'32"39. Tony Martin was zondag de grote motor bij de Belgische ploeg en kwam vandaag op hetzelfde parcours (40 kilometer) ook in actie in de individuele tijdrit.

  Dat deed de Duitser met verve, want hij reed autoritair naar een vierde wereldtitel. Meer nog, zijn eindtijd van 44'42"99 is behoorlijk indrukwekkend.

  Met die chrono zou hij in de ploegentijdrit zelfs op de 9e plaats geëindigd zijn, voor WorldTour-teams Astana en AG2R en voor een resem continentale en procontinentale teams.