• home
 • video
 • pas verschenen

  Steve Bruce moet Aston Villa uit het slop halen

  Steve Bruce zat zonder werk sinds zijn vertrek bij Hull City.

  Aston Villa heeft Steve Bruce voorgesteld als nieuwe manager. De Engelse tweedeklasser staat momenteel maar op een negentiende plaats in de Championship en verbrak daarom vorige week maandag de samenwerking met Roberto Di Matteo na amper vier maanden.

  Aston Villa degradeerde vorig seizoen uit de Premier League na een heel zwak seizoen en doet het ook nu niet goed in de Engelse tweede klasse.

  Na 11 speeldagen staat de ploeg uit Birmingham pas op een 19e plaats met 10 punten. Dat zijn er al 15 minder dan de verrassende leider Huddersfield Town. Aston Villa kon bovendien nog maar één keer winnen.

  Die slechte start kostte Roberto Di Matteo (foto), die pas in juni werd aangesteld als manager, vorige week maandag de kop. Steve Bruce moet nu voor de ommekeer zorgen bij de Engelse traditieclub.

  "Het is een geweldige mogelijkheid", laat hij optekenen op de website van Aston Villa. "Deze club is één van de grootste van het land. Ik ga de uitdaging aan om de club opnieuw naar het hoogste niveau te brengen. Ik hoop dat ik zal slagen in mijn missie."

  De 55-jarige Bruce, een oud-speler van Manchester United, zat zonder club sinds zijn vertrek bij Hull City op het einde van vorig seizoen. Bruce wist Hull City via de play-offs naar de Premier League te leiden, maar besliste toch te vertrekken door het uitblijven van de gewenste versterkingen.

  Met Ritchie De Laet zit één Belg in de selectie van Aston Villa. De 27-jarige verdediger is wel nog maandenlang buiten strijd met een zware knieblessure die hij opliep in september.

  Enkele tweets over de aanstelling: