• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michael Verschueren krijgt belangrijke functie binnen de UEFA

  Michael Verschueren zit ook in de raad van bestuur van Anderlecht.

  Michael Verschueren, lid van de raad van bestuur van Anderlecht, is verkozen tot strategisch bestuurslid van de nieuw op te richten UEFA Club Competitions SA. In die nieuwe organisatie, die de commercialisering van de Champions League en de Europa League verder moet uitbouwen, zullen de clubs evenveel beslissingsrecht krijgen als de UEFA zelf.

  Michael Verschueren, zoon van voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren en bestuurslid bij de recordkampioen, zetelt ook in de European Club Association (ECA), de organisatie die de belangen van clubs uit Europese competities vertegenwoordigt.

  Door die organisatie werd Verschueren, samen met drie anderen, naar voren geschoven om in het nieuwe bestuur van de UEFA Club Competitions SA te zetelen. Een viertal van de UEFA zelf maakt het nieuwe bestuur compleet.

  Verschueren is in de wolken met zijn aanstelling. "Ik ben verheugd de steun van de voltallige raad van bestuur van de ECA te kunnen genieten om als strateeg mee invulling te geven aan de toekomst van het voetbal in Europa", klinkt het op de website van Anderlecht.

  "Het wordt tijd dat men de clubs betrekt bij het uitstippelen van de juiste commerciële strategieën van beide Europese topcompetities, zeker in het kader van de toenemende mondialisering van het voetbal."

  De drie andere ECA-leden die zullen zetelen zijn Ed Woodward van Manchester United, Pedro Lopez Jimenez van Real Madrid en Michele Centenaro, de secretaris-generaal van de ECA.

  Papa Michel is trots op zijn zoon: