• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lampaert na 7e plaats: "Niet verwacht, we zullen Tony missen"

  Lampaert en Martin (die naar Katjoesja trekt) vlogen elkaar na afloop in de armen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de schaduw van wereldkampioen Tony Martin zette onze landgenoot Yves Lampaert (7e) een knappe prestatie neer. "Nu nog werken aan mijn tijdrithouding", vertelt Lampaert, die zondag nog de wereldtitel in het ploegentijdrijden veroverde aan de zijde van Tony Martin.

  Van 2008 was het al geleden dat er nog eens een Belg in de top 10 eindigde van een WK-tijdrit (Devolder werd 6e in Varese). Een lange periode van droogte waar Lampaert (25) vandaag een einde aan wou maken.

  "Na de ploegentijdrit had ik veel vertrouwen getankt", reageerde Yves Lampaert na afloop. "Ik wist na zondag hoe ik de technische stroken moest aanpakken."

  "De zevende plaats in de individuele tijdrit is onverhoopt. Daar kan ik enkel maar heel tevreden mee zijn."

  "Het parcours hier in Qatar lag me wel. Vlak en stoempen, dat is echt mijn ding. Zodra het parcours met hellingen bezaaid is, ligt het me minder. Nu moet ik vooral nog werken aan mijn tijdrithouding."

  Na de tijdrit vlogen Lampaert en Etixx-ploegmaat Tony Martin elkaar in de armen. "Na de ploegentijdrit had ik bijna mijn geld op Tony ingezet", geeft Lampaert toe.

  "Martin was zondag ongelofelijk sterk. Hij is een lieve kerel. Volgend seizoen ruilt Tony Etixx-Quick Step voor Katjoesja en we zullen hem missen."

  Mooi onderonsje tussen ploegmaats: Martin feliciteert Lampaert met 7e plaats

  Video player inladen ...

  Campenaerts: "Lampaert wint de battle van het jaar"

  Met een 26e plaats bleef Victor Campenaerts - die andere Belg - vandaag onder de verwachtingen. "Ik voelde de laatste dagen al dat het allemaal minder aan het worden was", vertelde Campenaerts, die vorige maand zilver won op het EK tijdrijden in Plumelec.

  "Bij het eerste tussenpunt zag ik al dat ik niet het gewenste vermogen haalde. Maar ik ben blij dat Yves (Lampaert) de Belgische eer hoog heeft kunnen houden. Ik won het BK, maar hij wint de "battle" van het jaar."

  Bondscoach Kevin De Weert: "Ik ben heel blij met de prestatie van Yves. Een zevende plaats, dat had ik niet verwacht. Hij heeft nog progressiemarge, we kunnen de ruwe kantjes er nog afschaven."

  "Victor had vandaag een slechte dag. Dat kan gebeuren op het einde van het seizoen. Dat is niet erg. Een tijdrit liegt niet: als je de benen niet hebt, dan behaal je geen resultaat. Er komen nog kansen."