• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO: Maradona, Ronaldinho en Totti spelen "match voor de vrede"

  Diego Maradona en Ronaldinho in Rome.

  Diego Maradona, Ronaldinho, Francesco Totti en vele andere internationale voetballegendes hebben in Rome een "match voor de vrede" gespeeld op verzoek van paus Franciscus, die ook al het initiatief nam voor de eerste editie in 2014.

  Onder meer Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Cafu, Rui Costa, Frédéric Kanouté en Vincent Candela werden woensdagnamiddag ontvangen door paus Franciscus in het Vaticaan. Met Maradona en co speelden ze 's avonds in het Stadio Olimpico een "match voor de vrede".

  De "match voor de vrede" is een liefdadigheidswedstrijd die bedacht werd door paus Franciscus om de "Scholas Occurrentes" mee te helpen financieren, een organisatie die 400.000 openbare en private scholen uit de vijf continenten ondersteunt.

  Dit jaar zal een deel van de opbrengsten ook gaan naar Amatrice, het Italiaanse bergdorpje dat eind augustus getroffen werd door een zware aardbeving.

  Enkele sfeerbeelden