• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Doelman Gibraltar over recordgoal: "Een memorabel debuut"

  De doelman moest zich maandagavond zes keer omdraaien.

  Deren Ibrahim, de doelman van Gibraltar, kreeg bij zijn debuut zes Belgische goals om de oren. Toch is hij tevreden over zijn prestatie. "Mijn debuut maken tegen België in een WK-kwalificatiematch, was een droom. En uiteindelijk vallen zes tegengoals nog wel mee."

  Volgens de officiële tijdsmeting van de Wereldvoetbalbond viel de recordgoal van Benteke tegen Gibraltar na 8,1 seconde. Niet meteen een gedroomd debuut voor Deren Ibrahim, de keeper die voor het eerst tussen de palen stond voor zijn land. "Dat was natuurlijk een teleurstelling voor het team", vertelt hij aan de BBC.

  "We hadden ons goed voorbereid. We wisten dat het zwaar zou worden. Zelfs als we geen kansen weggaven, zouden ze er zelf al genoeg creëren. En dan geven we de bal toch zo snel al weg, dus dat is jammer."

  Wist de doelman dat hij een record te pakken had? "Ja hoor. Ach ja, als je je debuut maakt, kan je beter iets memorabels doen. Je kan ermee lachen en mijn vrienden spotten ook wel een beetje met mij. Maar uiteindelijk, zij sturen onnozele berichtjes en ik heb wel een WK-kwalificatiematch gespeeld."

  "Toch vind ik dat we het na die vroege tegengoal goed gedaan hebben. België is wereldklasse, maar ik heb heel veel respect voor mijn team. Uiteindelijk is 6-0, zeker na zo'n start, niet zo slecht."

  De doelman had daar met vijf reddingen zeker een aandeel in. "Debuteren tegen België in een WK-kwalificatiematch, dat is een ongelooflijke prestatie. Veel mensen kunnen daar alleen maar van dromen. Die snelle goal heeft mijn avond niet verpest en heeft de spirit van Gibraltar niet gebroken. De mensen zijn blij dat we tegen spelers als Hazard, Courtois en Benteke mogen spelen."

  Het interview op BBC Radio:

  De officiële tijd volgens de FIFA: 8.1 seconde