• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloftecoach Walem: "Op dit moment is niemand klaar voor de A-ploeg"

  "Ik heb niemand gezien die wilde werken voor zijn land."

  De Belgische beloften konden zich niet plaatsen voor het EK. Bondscoach Johan Walem is hard voor zijn groep. "Het gebrek aan mentaliteit was flagrant. Op dit moment is geen enkele speler van deze groep klaar voor de A-ploeg."

  De Rode Duivels U21 gingen gisteren onderuit in eigen huis tegen Letland, maar eigenlijk gooiden ze hun EK-ticket enkele dagen geleden al te grabbel na een 0-3-pandoering in Montenegro. Met talentvolle spelers als Praet, Bakkali en Musonda in de kern is dit toch een negatieve verrassing. Bondscoach Johan Walem was na afloop dan ook hard voor zijn groep, die met een zes op zes wel geplaatst zou zijn.

  "Het gebrek aan mentaliteit was flagrant. Oké, er waren enkele afwezigen, maar dan nog hadden we moeten winnen tegen Montenegro en Letland. Dan heb je wel jongens nodig die willen werken voor hun land en dat heb ik nu niet gezien", schrijven de kranten.

  "Sommige spelers moeten echt in de spiegel durven te kijken. Hebben ze genoeg gebracht? Hebben ze er alles voor gedaan? Als je mij vraagt wie er vandaag klaar is voor de stap naar de echte Rode Duivels, dan moet ik zeggen: niemand."

  Een einde in mineur voor enkele jongens

  Deze spelers werden vaak bestempeld als de ideale opvolgers van onze huidige gouden generatie bij de Rode Duivels, maar de jonge Duivels konden zich nu opnieuw niet plaatsen voor een groot toernooi.

  Voor sommigen is dit zo een afscheid in mineur van de beloften. Want een groot deel van de huidige groep is te oud om nog in actie te komen in de volgende kwalificatiecampagne.

  En als we Walem mogen geloven, is dit misschien ook een beetje hun afscheid van de nationale ploeg in het algemeen. Of zien we ze toch sneller dan verwacht terug bij de A-ploeg?

  Spelers die afscheid moeten nemen: Dennis Praet, Davy Roef, Guillaume Hubert, Merveille Goblet, Timothy Castagne, Jason Denayer, Corentin Fiore, Thomas Foket, Michaël Heylen, Julien De Sart, Leander Dendoncker, Joris Kayembe, Birger Verstraete, Theo Bongonda, Baptiste Guillaume, Benito Raman, Leandro Trossard, Rob Schoofs, Floriano Vanzo, ... 

  Was het met deze jongens wel gelukt?

  Nog een mogelijke verklaring voor de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de U21 is dat de grootste talenten vaak al sneller doorschuiven naar de A-ploeg. Zou het met deze jongens in de ploeg wel gelukt zijn? Divock Origi, Jordan Lukaku, Youri Tielemans, Adnan Januzaj, ...