• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Argentinië verliest zonder Messi, Brazilië is leider in WK-voorronde

  Brazilië staat aan de leiding in de groep.

  Argentinië heeft opnieuw met punten gemorst in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Zonder de geblesseerde Lionel Messi verloor het in eigen huis met het kleinste verschil van Paraguay. Brazilië won wel en is de nieuwe leider.

  Argentinië liet op de vorige speeldagen al dure punten liggen. Het speelde toen twee keer gelijk, maar tegen het bescheiden Paraguay zat zelfs een puntje er niet in.

  Messi ontbrak nog steeds bij de Argentijnen door een liesblessure en de creatieve Barcelona-speler werd duidelijk gemist. Maar ook de afwezigheid van ervaren verdedigers Zabaleta en Otamendi, brak de thuisploeg bijzonder zuur op.

  Al na zeventien minuten lieten de Argentijnen zich verrassen. Dinamo Kiev-aanvaller Gonzalez rondde een knappe aanval, die begon op de eigen speelhelft, knap af met een schot in de scherpe hoek: 0-1.

  Argentinië kon die achterstand niet meer rechtzetten, ook niet vanaf de stip. Agüero miste zijn penalty. De Argentijnen blijven zo achter met 2 punten uit de laatste drie wedstrijden. Straffer nog: zonder Messi halen ze maar 7 op 21, met Messi was dat nog 9 op 9.

  Argentinië staat nu op de vijfde plaats. Ze zijn zo voorlopig niet rechtstreeks geplaatst voor het WK.

  Ook stroompanne kan Brazilië niet afstoppen

  Brazilië blijft wel uitstekend op dreef in de WK-voorronde. Ook bij de Brazilianen ontbrak hun sterspeler: Neymar moest door een schorsing vanaf de tribunes toekijken.

  Maar dat lieten de troepen van bondscoach Tite niet aan hun hart komen. Na acht minuten lieten ze het net al trillen tegen Venezuela. Doelman Hernandez speelde de bal veel te nonchalant naar zijn landgenoot en Gabriel Jesus nam het cadeau in dank aan. Hij strafte de blunder af met een heerlijk stiftertje.

  Daarna hield Brazilië de bezoekers makkelijk in bedwang. Na de pauze verdubbelde Willian de voorsprong. Hij tikte een schuiver van Renato Augusto in doel.

  De Brazilianen waren toen al zegezeker. Enkel een stroompanne zorgde nog even voor wat opwinding. Een kwartier voor tijd vielen de lichten in het Metropolitano-stadion uit. De elektriciens waren twintig minuten zoet met het herstellen van de verlichting, maar ook na de onderbreking kwam Brazilië niet meer in de problemen.

  Brazilië springt door de zege over Uruguay naar de eerste plaats.

  Uruguay - Colombia: 2-2

  Uruguay stond voor deze speeldag aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse groep, maar tegen Colombia liet het punten liggen. Aan de rust stond er 1-1 op het bord, maar een kwartier voor tijd leek Luis Suarez voor het winnende doelpunt te zorgen, zijn 19e al in een kwalificatieduel. Colombia reageerde nog en sleepte dankzij Yerry Mina nog een puntje uit de brand.

  Speeldag 10
  BoliviaEcuador2-2
  ColombiaUruguay2-2
  ArgentiniëParaguay0-1
  ChiliPeru2-1
  VenezuelaBrazilië0-2
  Eindstand in de WK 2018-voorronde (Amsud)
    +/- Ptn 
  1. Brazilië 181253041
  2. Uruguay189451231
  3. Argentinië18774328
  4. Colombia1865227
  5. Peru18756126
  6.Chili18828-126
  7. Paraguay1878-624
  8. Ecuador186210-320
  9. Bolivia 184212-2214
  10. Venezuela 18610-1612