• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Hopelijk laat de airco van de UCI-bobo's het snel afweten"

  Karl Vannieuwkerke hekelt het WK in de Qatarese hitte.

  De verzengende hitte in Qatar heeft een grote invloed op de renners tijdens het WK. Karl Vannieuwkerke spuit zijn ongenoegen in Hautekiet op Radio 1.

  Volgens het Qatarese weerbericht is het er momenteel 38 graden. Mensen ter plekke bevestigen dat de thermometer 45 graden aangeeft. Wie haalt het in zijn hoofd om mensen daarin te laten strijden voor wereldtitels?

  Bij de juniores en de vrouwen eisten de extreme weersomstandigheden al slachtoffers. De Nederlandse Anouska Koster reed zwijmelend op een borduur. Een hitteberoerte nabij. Wanneer haar ploegleider kwam kijken hoe het met haar was, duwde ze met haar wijsvinger net niet op zijn voorhoofd in de hoop dat er ijsblokjes uit zijn mond zouden vallen.

  Toen de Internationale Wielerunie in 2012 het WK aan Qatar toekende, wist ze perfect dat het er 50 graden kon zijn. Een misdrijf met voorbedachten rade.

  Ik hoop dat de airco in de kamer van de bobo’s het zo snel mogelijk laat afweten. Badend in het zweet wakker worden. Het is het minste wat hen mag overkomen.

  En dan nog te zwijgen over het feit dat er in 2022 in Qatar ook een WK voetbal komt. Topsport in het Midden-Oosten in volle zomer is een misdaad tegen de menselijkheid. Puur voor de centen. Een echte schande!

  Karl Vannieuwkerke