• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  U19-spelers mogen naar Elite Ronde na bloedstollend einde

  Gert Verheyen en zijn spelers staan een stapje dichter bij het EK.

  De Belgische beloften (U21) hebben zich vanavond niet kunnen plaatsen voor de barragewedstrijden voor het EK, maar de U19 mag wel naar de Elite Ronde voor Euro 2017. De manschappen van Gert Verheyen konden dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd alsnog een ticket bemachtigen voor de Elite Ronde, de laatste horde voor het EK in Georgië.

  België begon als groepsleider aan zijn laatste opdracht tegen Rusland. Orel Mangala opende snel de score, maar Lomovitski tekende voor de 1-1-ruststand.

  Na de pauze zag het er plots benard uit. Jorn Vancamp miste meteen een strafschop en enkele minuten later klom Rusland op voorsprong.

  Toen Niels Verbrugh in de 54e minuut zijn tweede gele kaart incasseerde, leek het kalf verdronken. Maar in de 93e minuut schoot Matthias Verreth de Belgen toch nog naar de Elite Ronde.

  Finland, België en Rusland sluiten de groepfase af met 5 punten, maar het doelpuntensaldo schenkt Finland en België een plaats in de Elite Ronde. De Elite Ronde is de laatste hindernis voor het EK van volgend jaar in Georgië en wordt van 20 tot 28 maart 2017 afgewerkt.

  België - Rusland: 2-2

  België: Svilar, Touba (65' Vanzeir, 77' Delorge), Ryckaert, Faes, Lemoine, Verlinden (41' Daneels), Verbrugh, Rigo, Verreth, Mangala, Vancamp

  Reacties op Twitter: