• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Real Madrid krijgt groen licht voor renovatie van Bernabeu

  De renovatiewerken beginnen volgend jaar.

  Het stadsbestuur van Madrid heeft de plannen voor de renovatie van het Bernabeu-stadion goedgekeurd. De voetbaltempel krijgt onder meer een verschuifbaar dak. Eerdere plannen werden afgeschoten door de overheid.

  In 2014 legde Real Madrid al plannen op tafel om het stadion, dat dateert uit 1947, om te vormen naar een moderne voetbaltempel. Toen keurde het stadsbestuur dat voorstel af. De aangepaste plannen hebben nu wel groen licht gekregen.

  Het Bernabeu-stadion krijgt een verschuifbaar dak en er komt ook een park van zo'n 6.000 vierkante meter naast het stadion. "Het wordt een spectaculaire transformatie", zegt Florentino Perez, president van Real Madrid. "Het stadion is een van de iconen van onze stad en we willen het omtoveren tot een van de beste stadions ter wereld."

  De renovatie gaat in de loop van volgend jaar van start en zou 400 miljoen euro kosten. De 81.000 zitjes blijven behouden.

  Real Madrid in beroep tegen sanctie voor overheidssteun

  Nog vandaag laat Real Madrid weten dat het in beroep gaat tegen de sanctie die de Europese commissie de club heeft opgelegd in juli. De commissie oordeelde dat Real, net als onder meer Barcelona, ten onrechte staatssteun kreeg in het verleden.

  Ook de burgemeester van Madrid eiste toen 18,4 miljoen euro terug van de club na de verkoop van een stuk grond, dat volgens de burgemeester veel minder waard zou zijn. Real Madrid spreekt dat tegen en zegt dat de prijs voor die grond niet overdreven was. "De schatting die is uitgevoerd door een klein bedrijf uit Barcelona strookt niet met de werkelijkheid", aldus Florentino Perez. "Wij concentreren ons op de kadastrale waarde."

  Zo zal het gerenoveerde stadion er gaan uitzien: