• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lotto-Soudal rekent volgend seizoen op drie neoprofs

  Lotto-Soudal geeft drie jongeren een kans.

  Rémy Mertz (21), Enzo Wouters (20) en de Brit James Callum Shaw (20) maken volgend jaar hun profdebuut bij Lotto-Soudal. Mertz reed de voorbije drie seizoenen voor Color Code-Arden'Beef, Shaw en Wouters maken de overstap van het U23-team van Lotto-Soudal. Ze tekenden een contract voor twee jaar.

  "Inzetten op jongeren blijft onze missie en daarom bieden we met plezier een kans aan deze drie neoprofs", zegt teammanager Marc Sergeant. "Met de komst van Enzo Wouters en James Shaw naar de profploeg kunnen we onze U23-werking verder stimuleren en tonen aan junioren dat ons project werkt."

  "Prof worden is een uitdaging en het is best wel spannend", stelt Rémy Mertz. "Ik zal ongetwijfeld veel bijleren, ook over mezelf. Dit jaar werd ik zesde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Dat is een type parcours waar ik van houd. Ik kijk er ook naar uit om meer op kasseien te rijden, in de Vlaamse koersen zal ik veel kunnen bijleren."

  Enzo Wouters kan zich tonen in de sprints. "Aangezien er niet veel Belgische sprinters zijn, wilden we hem zeker inlijven", benadrukt Sergeant. "Volgend jaar mag hij die snelle benen al uitspelen in kleinere wedstrijden. Dat kan zowel na een ontsnapping als in een pelotonsprint."

  James Shaw was de voorbije maanden al stagiair bij Lotto-Soudal. "Hij reed de Ronde van Groot-Brittannië en in een koers van dat niveau weet je meteen wat iemand waard is. James heeft daar goed gereden en de ploeg was heel tevreden over zijn werk."