• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KAA Gent wil Boucaut niet meer als scheidsrechter

  Boucaut was de gebeten hond na de topper tussen Brugge en Gent.

  KAA Gent heeft scheidsrechter Alexandre Boucaut officieel gewraakt. Hij floot geen strafschop in de topper tegen Club Brugge, tot groot ongenoegen van coach Hein Vanhaezebrouck. Omdat Boucaut bleef vasthouden dat hij de juiste beslissing had genomen, onderneemt Gent nu stappen.

  Een stevige duw van Denswil op Neto in het strafschopgebied was het gespreksonderwerp na de de topper tussen Club Brugge en Gent (1-0). "De vierde scheidsrechter roept penalty, maar Boucaut volgde niet. Dat is schandalig", was Vanhaezebrouck ziedend. "Dit is er dik over, voor mij houdt het op."

  Alexandre Boucaut lag niet wakker van de tirade van Vanhaezebrouck en bleef bij zijn standpunt na het herbekijken van de beelden. "Ik zag die fase uit verschillende hoeken en blijf bij mijn mening om geen penalty te fluiten."

  Voor KAA Gent was hiermee "de maat vol". "Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd", staat te lezen op de clubwebsite.

  "Nadien waren alle analisten en ex-scheidsrechters zoals de heren Verbist en Jeurissen het er over eens dat dit een strafschop was. Toch verdedigde Boucaut zijn beslissing. Daarom besliste de club om Boucaut te wraken."

  Clubs hebben het recht om een scheidsrechter te wraken, waardoor die een tijdlang niet meer aangeduid kan worden voor hun wedstrijden. Ook Club Brugge wou Boucaut in 2013 al eens wraken, maar besloot om er niet mee door te gaan "om de ref te beschermen".

  Bekijk hier nog eens de veelbesproken fase:

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Tweet: