• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club krijgt boete van 1.000 euro, Standard mist Fai 2 wedstrijden

  De Geschillencommissie straft Club Brugge en Fai.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft de zaken van Club Brugge, Collins Fai en Rami Gershon behandeld. Club krijgt een boete voor de vuurwerkactie van enkele fans, Standard moet zijn rechtsachter twee matchen missen en AA Gent-verdediger Gershon krijgt geen schorsing.

  De fans van Club Brugge vierden de openingstreffer van José Izquierdo tegen Moeskroen (23 september) net iets te hevig. De fans pakten uit met Bengaals vuur en door de rookontwikkeling moest de match enkele minuten stilgelegd worden.

  Club veroordeelde de actie meteen, maar krijgt van de Geschillencommissie toch een boete van 1.500 euro (1.000 euro effectief).

  Standard-rechtsachter Collins Fai moest zich dan weer verantwoorden voor zijn drieste tackle op de enkel van Anderlecht-speler Nicolae Stanciu. Fai kreeg geel van scheidsrechter Delferière, maar moet dus toch twee speeldagen in de tribunes volgen.

  Rami Gershon, tot slot, krijgt geen schorsing voor zijn rode kaart tegen Club Brugge. Gershon kreeg rood voor een ingreep op Claudemir, maar ontsnapt dankzij het verdict van de Geschillencommissie aan een schorsing van twee speeldagen.