• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "De hitte? Op twee dagen zal ik wel aangepast zijn"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische WK-selectie van bondscoach Kevin De Weert is vanochtend op het vliegtuig gestapt richting Qatar. Greg Van Avermaet en Tom Boonen blikten rustig vooruit op de wegwedstrijd.

  Tom Boonen zag zijn ploeg Etixx-Quick Step naar de zege snellen in de ploegentijdrit in Qatar. "Ik ben blij dat ik nu ook kan vertrekken", zei Tom Boonen. "Ik was graag al in Qatar geweest om de wereldtitel te vieren. Maar ik wou ideaal voorbereid naar de wegrit gaan, dus hopelijk was Parijs-Tours de juiste keuze."

  "Of de hitte me zorgen baart? Normaal zal ik op twee dagen wel aangepast zijn. Maar alles hangt af van weer en wind. We moeten een bondgenoot zoeken in de wind, want het is een zwaar parcours waarop we het verschil kunnen maken."

  "Er spelen heel veel factoren mee op dit WK en er zijn zoveel kandidaat-winnaars. Wie zich het beste koel kan houden, maakt het meeste kans."

  Voor Boonen is het ook zijn allerlaatste WK-avontuur. "Ik ben me er meer en meer van bewust dat het overal de laatste keer zal zijn. Ik heb enorm uitgekeken naar deze wedstrijd. Ik voel ook minder druk omdat het de laatste keer is: gewoon genieten en een mooie wedstrijd neerzetten."

  Van Avermaet: "We kunnen het verschil maken in een lastige koers"

  "Ik heb al wedstrijd gereden in Qatar. Een groot verschil maakt dat niet, maar het geeft me een beetje rust", zei Van Avermaet. "In Rio deed het ook deugd dat ik al eens had deelgenomen aan de Olympische Spelen."

  "Ik kan vooraf moeilijk inschatten hoe zwaar de hitte zal zijn. Het is wel indrukwekkend dat er al zoveel mensen last van hebben. We moeten bijna zes uur rijden, dus dat kan een aanslag op het lichaam zijn."

  "Hopelijk korten ze de koers niet in, want wij kunnen het verschil maken in een lastige wedstrijd."