• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp zet coach Fred Vanderbiest op de keien

  Fred Vanderbiest was sinds deze zomer coach bij de ambitieuze 1B-ploeg.

  Frederik Vanderbiest is niet langer de trainer van Antwerp. Het ambitieuze bestuur van de club uit eerste klasse B stuurt hem de laan uit door de mindere resultaten: Antwerp kon nog maar drie keer winnen in tien speeldagen en staat pas vierde op acht ploegen op 6 punten van leider Lierse. De 2-0-nederlaag op Lierse afgelopen zondag was de druppel.

  De oudste club van het land wil maar wat graag uit het vagevuur van eerste klasse B - de vroegere tweede klasse - naar boven klimmen.

  Vorig seizoen onder coach David Gevaert leek de promotie er lang in te zitten, maar liep het op de valreep nog mis. Gevaert werd vervangen door Vanderbiest, ex-Oostende en ex-Cercle Brugge, met de opdracht om de job wel te klaren.

  Hij kreeg daarvoor een pak (ex-)eersteklassespelers ter beschikking, onder meer Camus, Dierckx, Remacle, Buyl en Vleminckx, maar de sportieve successen bleven achterwege. In de eerste tien competitiewedstrijden werd drie keer gewonnen, drie keer verloren (waaronder twe keer tegen Lierse) en vier keer gelijkgespeeld.

  Dat voldeed niet voor het bestuur: na de 2-0 tegen concurrent Lierse was de maat vol: "Onze club heeft besloten om de samenwerking met zowel T1 Frederik Vanderbiest als T2 Johan Lauryssen te beëindigen na analyse van de mindere resultaten."

  "Het is de bedoeling om deze week nog een nieuwe T1 en T2 aan te stellen. In afwachting zal de groep onder leiding staan van Wim De Decker." De Decker zwaaide in mei af als speler en werkt nu op de jeugdacademie.