• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voordeel of niet? Winnaar Mathis rijdt deel van zijn tijdrit achter ambulances

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Duitser Marco Mathis veroverde op het WK goud in de tijdrit voor beloften. Hij was 18 seconden sneller dan de nummer twee. Achteraf zorgden de beelden van de renner die een deel van het parcours moest afleggen achter de auto's van de organisatie wel voor discussie.

  Marco Mathis begon als tweede aan zijn tijdrit, maar het parcours in Qatar was blijkbaar nog niet helemaal klaar. De ambulances moesten hun plaats aan de finish nog innemen. De Duitser moest daardoor een deel van zijn rit in het zog van die wagens afleggen.

  Op beelden is te zien hoe het op een rotonde bijna tot een botsing komt, maar op Twitter wijzen enkele profrenners toch vooral het voordeel van die situatie voor de Duitser. Hij zou zo uit de wind gezet worden. Oordeel zelf aan de hand van de beelden hierboven.

  Tweets van renners: