• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Benteke scoort al na 7 seconden en is zo record rijker

  Christian Benteke schreef geschiedenis tegen Gibraltar.

  Christian Benteke schoot tegen Gibraltar de bal er al na 7 seconden in. Hiermee doet hij beter dan Davide Gualtieri, de speler van San Marino die in 1993 de Engelsen rode kaken bezorgde en tot nu toe de snelste goal in een WK-kwalificatie op zijn naam had staan. Gualtieri had een seconde meer nodig voor zijn doelpunt. Voor het snelste doelpunt aller tijden komt Bentekes goal wel niet in aanmerking.

  Het doelpunt van Benteke

  Video player inladen ...

  Davide Gualtieri is zijn record kwijt.

  Podolski: wel of niet recordhouder?

  Het doelpunt van Lukas Podolski tegen Ecuador staat te boek als het snelste interlanddoelpunt uit de (gedocumenteerde) geschiedenis, maar de bal lijkt er toch echt langer dan 6 seconden over te doen voor hij de lijn overschrijdt.

  Het snelste doelpunt op een WK: Hakan Sükür in 2002

  Twee doelpunten strijden om de titel snelste goal in de geschiedenis