• home
 • video
 • pas verschenen

  Turnster Julie Croket stopt en wordt trainster

  Julie Croket was er niet bij op de Spelen in Rio.

  Julie Croket zet een punt achter haar carrière als topsporter. Ze was jarenlang een vaste waarde in het Belgische meisjesteam, maar door blessures was ze er deze zomer op de Olympische Spelen in Rio niet bij. Croket wordt nu lid van het trainersteam.

  Julie Croket maakte sinds 2010 deel uit van het Belgische turnteam. In 2012 grepen de Belgische meisjes naast een olympisch ticket en ook individueel ging Croket niet naar Londen. Door een blessure moest ze haar plaats afstaan aan Gaelle Mys.

  Blessures bleven Croket achtervolgen. In 2016 veroverde ze samen met het team wel het historische eerste ticket voor de Spelen, maar omdat ze niet fit genoeg was, reisde ze uiteindelijk niet mee naar Rio.

  Nu besliste ze om definitief een punt te zetten achter haar turncarrière. Ze blijft wel betrokken bij het Belgische team. Ze wordt lid van de trainersstaf.