• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "Enkel andere namen als het echt nodig is"

  Roberto Martinez praatte met Steven Defour op de training.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Roberto Martinez praatte met Steven Defour op de training.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Een uitwedstrijd tegen Gibraltar lijkt maar een formaliteit voor de Rode Duivels. Toch wil Roberto Martinez starten met zijn sterkste ploeg. Het is afwachten of Romelu Lukaku speelklaar geraakt. "Hij traint individueel en we beslissen maandag pas over hem."

  Wie dacht dat bondscoach Roberto Martinez de match tegen het kleine duimpje Gibraltar zou aangrijpen om kansen te geven aan nieuwe namen, komt bedrogen uit.

  "Ik wil enkel wissels doorvoeren ten opzichte van vrijdag als het echt noodzakelijk is", zei de Spanjaard op de persconferentie. "Het is eenvoudig: als iedereen fit is, dan speel ik zo veel mogelijk met dezelfde ploeg als tegen Bosnië."

  De geschorste Marouane Fellaini is er sowieso niet bij, wellicht neemt Steven Defour zijn plaats in op het middenveld. Om de geschorste Jordan Lukaku te vervangen, werd Sébastien Pocognoli opgeroepen. "We denken dat hij klaar is voor de nationale ploeg."

  Een speler van de beloften oproepen was blijkbaar geen optie. "Na hun nederlaag in Montenegro denk ik niet dat er een beloftespeler was die het verdiende om opgeroepen te worden voor de Rode Duivels."

  Romelu Lukaku ontbrak op de training. Hij incasseerde vrijdag een trap op zijn heup. "Romelu traint individueel, we beslissen maandag of hij kan spelen."

  "Jordan Lukaku is wellicht twee tot drie weken out"

  De blessure van Jordan Lukaku lijkt minder erg dan aanvankelijk gevreesd werd. "Op de scan was te zien dat zijn ligamenten niet geraakt zijn", zegt Martinez. "Hij zal wellicht twee tot drie weken out zijn."