• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kesteloot over slechte start Oostende: "Er zijn geen excuses meer"

  Vincent Kesteloot (r) is dit seizoen nieuw bij Oostende.

  Oostende is zijn aureool van onoverwinnelijkheid een beetje kwijt. De landskampioen in het basketbal verloor al drie keer in het prille seizoen. Vincent Kesteloot legt de vinger op de wonde. "We vinden elkaar nog niet zo goed", zegt de forward.

  Oostende speelde dit seizoen drie officiële wedstrijden en die gingen alle drie verloren: de Supercup tegen de Antwerp Giants en vervolgens ook de eerste twee wedstrijden in de competitie. Waar knelt het schoentje bij de kampioen?

  "We hebben het momenteel moeilijk om elkaar te vinden, niet alleen aanvallend maar ook defensief. We kunnen die extra stap niet zetten. Het is niet simpel. We kunnen wel zeggen dat we elkaar nog niet zo goed kennen, maar we mogen geen excuses inroepen", zegt nieuwkomer Vincent Kesteloot.

  "We moeten blijven evolueren op de training en stappen vooruit zetten. Woensdag tegen Brussels moeten we voor de eerste overwinning van het seizoen gaan. We moeten terug het echte niveau van Oostende halen."

  "Het is zaak om zo snel mogelijk het systeem te vinden waarin Oostende al jaren domineert. Dat begint op de training. Het is wel jammer dat we op deze manier begonnen zijn. Na drie verloren wedstrijden zijn er nu geen excuses meer, we moeten het gewoon doen. Aan de Champions League denken we nu nog niet. We moeten eerst die eerste overwinning in de competitie pakken."