Ga naar de inhoud

meest recent

      Gibraltarees in Brussel: "We zijn trots dat we tegen Duivels mogen spelen"

       ma 10 oktober 2016 11:58
      Daniel D'Amato speelde bij de nationale jeugd van Gibraltar
      Daniel D'Amato, een advocaat uit Gibraltar, woont en werkt sinds vorig jaar in Brussel bij de vertegenwoordiging van zijn land bij de Europese Unie. De ex-jeugdinternational kent de helft van de nationale ploeg goed en de andere helft heel goed. Sporza Radio zocht de vurige supporter op voor een schets van zijn land en zijn voetbalploeg. We verzamelden enkele quotes, hieronder kunt u de reportage horen.

      Enkele quotes van D'Amato:

      • "In vergelijking met Brussel is Gibraltar heel klein. Het telt maar 30.000 inwoners en er is maar één middelbare school voor jongens en één voor meisjes. Dat is wel grappig: bij de U14 en U16 zijn de schoolteams de nationale jeugdteams."
      • "Doelman Jordan Perez, ook een brandweerman, is een hele goeie vriend. Ik ken hem sinds ik 4 of 5 jaar was. Net als Kyle Casciaro: die houdt van feesten, meer dan van voetbal."
      • "Jordan Perez' mooiste moment van zijn leven was niet zijn huwelijk vorig jaar, maar dat hij de penalty van Schweinsteiger kon stoppen in de EK-voorronde."
      • "De Gibraltarese internationals zijn allemaal bescheiden. Ze spelen tegen hun helden, de voetballers waar ze naar opkijken. Dat moet heel surreëel zijn."
      • "Voor 2013 was voetbal in Gibraltar amateuristisch tot en met. Toen kwam de erkenning door de UEFA en volgde een dramatische ommekeer naar een profsetting."
      • "Verliezen vinden wij als supporter niet erg. Ik voel me heel trots dat we tegen voetballanden als België en Duitsland mogen spelen. De echte overwinning ligt in mogen meedoen op hun niveau."

      Beluister hieronder de hele reportage (volkslied inbegrepen):