Ga naar de inhoud

Deurne Spartans verlengen hun Belgische baseballtitel na spannende Series

 ma 10 oktober 2016 07:00
De Deurne Spartans zijn de beste baseballploeg van België.
De Deurne Spartans zijn opnieuw de Belgische baseballkampioen. Zaterdag viel de beslissing in de vijfde en laatste wedstrijd van de best-of-5-titelseries tegen de Borgerhout Squirrels. Op vijandige bodem in Borgerhout gingen de Spartans met 11-0 winnen.

De Squirrels hadden de reguliere competitie, die in april van start ging, als eerste afgesloten, de Spartans als tweede. De top twee streed daarna in een Belgian Series (best-of-5) voor de titel.

De Spartans wonnen de eerste en vierde wedstrijd, de Squirrels de tweede en derde. Dus moest afgelopen zaterdag het vijfde duel in Borgerhout het verdict vellen.

En daarin waren de Spartans oppermachtig: 11-0 stond er op het bord na acht innings. Met dank aan pitcher Frank Alves Vilacha, die acht man uitgooide.

Foto's van de titelmatch:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrouwen van Brasschaat Braves pakken softballtitel

Gisteren viel ook de beslissing in de Belgian Series van de softballcompetitie bij de vrouwen. De Brasschaat Braves kwamen dankzij een 0-2-zege bij en tegen de Hoboken Pioneers op een onoverbrugbare 3-1-voorsprong. De Braves zijn dus Belgisch kampioen, iets wat hun mannelijke clubcollega's hen eerder deze maand al voordeden tegen de Berendrecht Bears.

Foto's van de titelmatch: