• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deurne Spartans verlengen hun Belgische baseballtitel na spannende Series

  De Deurne Spartans zijn de beste baseballploeg van België.

  De Deurne Spartans zijn opnieuw de Belgische baseballkampioen. Zaterdag viel de beslissing in de vijfde en laatste wedstrijd van de best-of-5-titelseries tegen de Borgerhout Squirrels. Op vijandige bodem in Borgerhout gingen de Spartans met 11-0 winnen.

  De Squirrels hadden de reguliere competitie, die in april van start ging, als eerste afgesloten, de Spartans als tweede. De top twee streed daarna in een Belgian Series (best-of-5) voor de titel.

  De Spartans wonnen de eerste en vierde wedstrijd, de Squirrels de tweede en derde. Dus moest afgelopen zaterdag het vijfde duel in Borgerhout het verdict vellen.

  En daarin waren de Spartans oppermachtig: 11-0 stond er op het bord na acht innings. Met dank aan pitcher Frank Alves Vilacha, die acht man uitgooide.

  Foto's van de titelmatch:

  Vrouwen van Brasschaat Braves pakken softballtitel

  Gisteren viel ook de beslissing in de Belgian Series van de softballcompetitie bij de vrouwen. De Brasschaat Braves kwamen dankzij een 0-2-zege bij en tegen de Hoboken Pioneers op een onoverbrugbare 3-1-voorsprong. De Braves zijn dus Belgisch kampioen, iets wat hun mannelijke clubcollega's hen eerder deze maand al voordeden tegen de Berendrecht Bears.

  Foto's van de titelmatch: