• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Catalaan Piqué kondigt met afgeknipte mouwen afscheid van Spanje aan

  Opmerkelijk: Gerard Piqué speelt zonder de Spaanse kleuren op zijn mouw.

  Het WK in Rusland wordt het laatste optreden van Gerard Piqué voor de Spaanse nationale ploeg. De Catalaan is alle commotie beu. "Ik heb hier lang over nagedacht", deelt de 29-jarige verdediger van Barcelona mee.

  Gerard Piqué is een overtuigde Catalaan. Dat liet hij meermaals merken.

  Op het EK toonde hij - al dan niet met opzet - zijn middenvinger tijdens het Spaanse volkslied. Gisteren speelde hij in de WK-voorronde zonder Spaanse strepen op zijn mouwen tegen Albanië (2-0).

  Volgens de Spaanse media had Piqué dat met opzet gedaan. Onzin, vindt de verdediger zelf. "Ik knipte in mijn shirt, omdat de mouwen te kort waren. Dat zat niet lekker", antwoordde de Catalaan, die een punt zet achter zijn carrière als international.

  "Ik heb hier al langer over nagedacht. Het gaat niet om wat er nu is gebeurd. Ik heb altijd alles voor Spanje gegeven, maar sommigen willen mij gewoon niet in de ploeg", besloot Piqué, die 85 caps achter zijn naam heeft staan. In 2010 won hij het WK met Spanje, in 2012 het EK.

  Met of zonder Spaanse strepen

  De jongste rel rond Gerard Piqué draait rond de Spaanse strepen op de mouwen. De Catalaan haalde gisteren een lang shirt zonder gele en rode strepen uit de kast en knipte de mouwen korter.

  Zijn ploegmaats voetbalden wel met de Spaanse kleuren op hun mouwen. Enkel Sergio Ramos niet, maar die droeg dan weer de aanvoerdersband met de Spaanse strepen.

  Spaanse voetbalbond: "Lang shirt heeft geen strepen"

  Gerard Piqué krijgt de steun van de Spaanse voetbalbond RFEF. "Piqué knipte in een shirt met lange mouwen, zoals andere spelers dat doen. Dat shirt heeft geen strepen", maakt de bond duidelijk met een foto van de uitrusting.