• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen na Parijs-Tours: "Blij dat ik niet gevallen ben"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen en Greg Van Avermaet hebben gisteren met Parijs-Tours hun voorbereiding op het WK in Qatar afgewerkt. De Belgische kopmannen reizen met een goed gevoel af naar het Midden-Oosten. "Recht blijven was de voorbije weken het belangrijkste", zegt Van Avermaet.

  Tom Boonen bolde op de Avenue de Grammont als 21e over de streep, maar met een glimlach op het gezicht dankzij de zege van zijn ploegmaat Fernando Gaviria. "Dat was een indrukwekkend nummertje", zei Boonen over de Colombiaan.

  "Fernando is een klasbak en hij is momenteel in goede doen. Natuurlijk behoort hij tot het kransje kanshebbers voor het WK. Als Fernando een goeie dag heeft, dan kan hij veel wedstrijden winnen."

  Boonen zelf deed niet mee voor de zege, maar was wel tevreden in Tours. "Ik ben blij dat ik niet gevallen ben en het gevoel in mijn benen is goed."

  "Ik ben blij dat we dinsdag eindelijk afreizen naar Qatar, het zal zaak zijn om te acclimatiseren. Het is afwachten hoe de koers zal evolueren en veel zal afhangen van de wind. Maar het is een verraderlijk parcours waar veel kan gebeuren."

  Van Avermaet: "Parijs-Tours was een goeie training"

  Ook Greg Van Avermaet kon zijn benen testen in Parijs-Tours. "Dit was een goeie training", reageerde de olympische kampioen. "Precies zoals ik het ook had verwacht."

  Op de enige helling in de finale trok Van Avermaet even door. "Ik heb geprobeerd om aan te vallen, ook al besefte ik dat het eigenlijk een verloren zaak was. En dat bleek ook, wegrijden lukte hier niet."

  "Het belangrijkste is dat ik mij goed voelde tijdens de koers. Recht blijven was de voorbije weken het belangrijkste. Ik ben tevreden en nu kan ik zonder kleerscheuren afreizen naar Qatar."

  "Nu is het zaak om goed te herstellen en woensdag nog een laatste goeie training af te werken van 5 à 6 uur in Qatar. Ik heb gezien dat er nog altijd temperaturen van rond de 35 graden worden voorspeld, het zal sowieso lastig worden."