• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck springt uit zijn vel: "Dit is er dik over, voor mij houdt het op"

  Hein Vanhaezebrouck begrijpt er niks meer van.

  Na de 1-0-nederlaag op Club Brugge heeft Hein Vanhaezebrouck scheidsrechter Alexandre Boucaut stevig op de korrel genomen. "Vandaag is maar één ding belangrijk en dat is de scheidsrechter. Het is schandalig wat hij gedaan heeft. Hij heeft ons bedot", zegt de Gent-coach.

  Vanhaezebrouck op Play Sports:

  "De eerste helft was van de beide ploegen niet geweldig, maar ik vond ons de tweede helft veel beter. We hebben de wedstrijd in handen genomen. We verdienen hier niet om te verliezen, want zij scoren met een zondagsschot, dat er misschien niet in mocht", zei Vanhaezebrouck.

  De Gentse trainer sprong tijdens de wedstrijd een paar keer bijna uit z'n vel en moest na de match even stoom aflaten. Vooral de niet-gefloten penalty lag hem zwaar op de maag. "Als niemand hem gezien heeft, kan ik ermee leven. Maar de vierde scheidsrechter staat naast ons en iedereen op de bank hoort hem “penalty” roepen."

  "Je zag Boucaut kijken en hij volgde gewoon niet. Dat kan niet. Dat is schandalig, dan ben je niet meer bezig met wat voetbal aanbelangt. Het was bovendien penalty. Als je de mensen niet meer volgt, moet je ermee stoppen."

  "Als je met vier man fluit, ga je er toch vanuit dat je vierde ref je niet gaat bedotten? Nu bedot hij ons en dit kan niet. Dan houdt het voor mij op, dit is er dik over."

  Ook de rode kaart van Gershon leidde tot ergernis. "Dat was ook streng, maar dat heeft de wedstrijd niet meer beslist. Maar als die penalty komt en wij zetten die om, dan wordt het 1-1 op een moment dat wij aan het komen waren. Dan kon alles nog. Daar heeft hij wel de wedstrijd beslist."

  "Wat hier gebeurd is, is een enorme schande"

  "Ik had de indruk dat wij kwamen om niet te verliezen en dat was ook bij Brugge zo. Maar in de tweede helft zijn we er wel voor gegaan en hadden we altijd moeten terugkeren", besloot Vanhaezebrouck. "Het is vooral de manier waarop, dit is hemeltergend. Vandaag is maar één ding belangrijk en dat is de scheidsrechter. Wat hier is gebeurd is, is een enorme schande."

  Preud'homme: "De realiteit is dat wij tweede staan"

  Michel Preud’homme toonde enig begrip voor de uitbarsting van Vanhaezebrouck, maar nuanceerde ook. "Het is zijn goed recht om kwaad te zijn. Maar in de eerste helft kwam een voorzet van Limbombe ook op de arm van een Gentse speler. Op elke vrije trap of hoekschop wordt geduwd, dat is altijd hetzelfde verhaal."

  "Ik heb dat in het verleden ook gebruikt om een nederlaag uit te leggen, maar Gent heeft misschien maar één kans gehad. Dus het zo uitleggen…, maar dat is zijn goed recht.”

  "De vrije trap van Ricardo van Rhijn was schitterend. We weten dat hij dat kan, dat heeft de wedstrijd beslist. We misten veel spelers vandaag, de anderen hebben alles gegeven. We hebben de overwinning verdiend, zeker op basis van de eerste helft."

  "We krijgen veel kritiek in vergelijking met andere ploegen, maar de realiteit is dat we nu tweede staan. Sommigen krijgen altijd kritiek en anderen krijgen altijd lof. Maar wij accepteren dat, binnen Club Brugge zijn we sterk. Chapeau aan de spelers voor de mentaliteit. Daar was ik niet altijd tevreden over, maar vandaag wel."