• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Van der Poel is een voorbeeld voor andere crossers"

  Van Aert had op het einde af te rekenen met kettingproblemen.

  0 / 0

  Van Aert had op het einde af te rekenen met kettingproblemen.

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert maakten in Gieten reclame voor het veldrijden. De protagonisten van een adembenemend duel reageerden positief.

  Van der Poel: "Deze overwinning had ik zelf niet verwacht"

  Mathieu van der Poel had voor de Superprestige van Gieten gezegd tevreden te zijn met een plaats in de top tien, maar met een overwinning deed hij meteen een stuk beter. 

  "Dat ik win komt voor mij ook onverwacht", zei Van der Poel aan Sporza. "In het begin zat Wout ergens achter mij en liet hij mij wat spartelen in de aanval. Maar ik had snel door dat ik dat tempo niet zo volhouden. Normaal gezien mag ik het gaatje dat ik in de laatste ronde kreeg ook nooit meer uit handen geven." 

  "Daarom heb ik beslist om alles op het laatste stuk te zetten. Dat duel in de zandstrook? Dat was echt een sprint met twee naar boven. Ik denk dat de mensen hier wel op zitten te wachten."

  "Hoe het gaat met mijn knieën? Structureel is er geen probleem. Het ging eerder om kleine ingrepen. De laatste weken heb ik wel heel hard getraind en dit parcours is me op het lijf geschreven. Maar dit had ik niet verwacht."

  Van Aert: "Hopelijk wordt Mathieu niet nog beter"

  Wout van Aert kon in de laatste meters zijn kansen niet verdedigen door een kettingprobleem, maar nam de nederlaag sportief op. "Ik heb geen idee hoe mijn ketting van de fiets ging. Met schakelen had het zeker niets te maken." 

  "Het was wel een leuk duel met Mathieu. Ik ben het bijna verleerd dat iemand overpakt van mij. Misschien was Mathieu soms zelfs de betere, maar hij raakte niet weg. Ik wou het verschil maken in de laatste ronde, maar ik heb misschien iets te snel berust in het idee dat ik op kop zat."

  "Mathieu is misschien een voorbeeld voor andere crossers. Hij rijdt mee met mij en wint dan ook nog. Ik denk dat vandaag drie positief ingestelde jongens op het podium staan. Hopelijk blijft het de volgende weken even spannend en wordt Mathieu niet nog beter. Dan wordt het misschien nog moeilijk."