• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Kums krijgt nieuwe coach bij Udinese

  Giuseppe Iachini wordt nog maar eens ontslagen.

  Giuseppe Iachini mag zijn biezen pakken bij Udinese. Hij betaalt de prijs voor de dramatische seizoensstart. Udinese staat na de 0-3-nederlaag tegen Lazio maar vlak boven de degradatiestreep.

  Giuseppe Iachini weet wat het is om ontslagen te worden, want vorig seizoen kreeg hij twee keer de bons als coach van Palermo.

  Dit seizoen probeerde Iachini het dan maar bij Udinese, maar dat verhaal was geen lang leven beschoren. Na de 0-3-nederlaag tegen Lazio werden de spelers, onder wie Sven Kums, onder een hels fluitconcert de kleedkamers ingeleid.

  Toen was al duidelijk dat Iachini het niet lang zou uitzingen. Udinese heeft 7 punten uit 7 matchen. Vorig seizoen kon de club zich maar ternauwernood redden. Iachini is na Davide Ballardini (Palermo) de tweede coach die dit seizoen ontslagen is in de Serie A.