• home
 • video
 • pas verschenen

  Kara: "We zijn bezig mijn contract bij Anderlecht te vernieuwen"

  Kara heeft het nog altijd naar zijn zin in het shirt van Anderlecht.

  Kara Mbodj stond in de zomermaanden dicht bij een vertrek bij Anderlecht, maar is enkele weken later zowat de enige verdediger die zeker is van een basisplaats. "Ik heb geen probleem met het karakter van de trainer, want alleen zo boeken we de vooruitgang die we ook tegen Standard nodig zullen hebben."

  Na een seizoen in paars-witte loondienst leek Kara op weg naar de uitgang bij Anderlecht. Swansea bood ruim 7 miljoen euro en Anderlecht was niet onwillig voor het aanbod. Maar de transfer naar de Premier League ging niet door. Daar is niets van blijven hangen, zegt Kara nu zelf.

  "Ik wil niet veel meer praten over het verleden", zegt Kara in de weekendkranten. "Sommige zaken deden me pijn, maar ik heb altijd bij Anderlecht willen blijven. Ja, de Premier League is mijn droomcompetitie. Maar als diepgelovige volg ik de weg die voor mij is uitgestippeld."

  "Sowieso geloof ik in mijn kwaliteiten, want als ik geen goeie voetballer zou zijn, zou ik niet voor Senegal uitkomen. Nu zijn we bezig om mijn contract bij Anderlecht te vernieuwen."

  De relatie met de nieuwe trainer, René Weiler, begon aanvankelijk moeilijk. Maar ondertussen is Kara opnieuw een basisspeler en zijn alle plooien glad gestreken met Weiler.

  "Tijdens de match is de coach altijd positief. Maar na de match zegt hij de dingen recht in je gezicht. Iedereen heeft zijn eigen karakter en daar moet je mee leren omgaan."

  "Ik heb daar geen probleem mee, want alleen zo boeken we de vooruitgang die we ook tegen Standard nodig zullen hebben. Dat wordt opnieuw een geladen topper tegen een fysieke ploeg met een fel publiek."