• home
 • video
 • pas verschenen

  Hooligans van Willem II gooien Feyenoord-supporter over de omheining

  Drama in het stadion van Willem II.

  Willem II gaat met de Tilburgse politie de fans opsporen die betrokken waren bij een heftige knokpartij op de tribune in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Daarbij is een aanhanger van Feyenoord over de omheining geslagen.

  Kort na de tweede treffer van de Rotterdammers werden twee supporters, vermoedelijk aanhangers van Feyenoord die tussen de Tilburgse fans zaten, belaagd door een groepje relschoppers die er flink op los sloegen.

  Een van de aangevallen mannen werd zelfs over de reling gegooid. Scheidsrechter Dennis Higler besloot de wedstrijd vanwege het geweld voor een paar minuten stil te leggen.

  "Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld en vinden dan ook dat dit soort gedrag absoluut niet thuishoort in een stadion", zegt Willem II.

  "Nog triester is dat het geweld zich afspeelde vlak voor vak K en vak J, waardoor veel kinderen getuige zijn geweest van het geweld. Dit gaat ons zeer aan het hart."

  "We zullen er, in samenwerking met de politie, alles aan doen om de boosdoeners te identificeren en straffen. Dit past niet bij onze normen en waarden. Dit hoort niet in een stadion thuis. Dit hoort niet bij Willem II!"

  Al 5 mannen geïdentificeerd

  Iets na 18.30u had de politie van Tilburg al vijf hooligans te pakken. Het kwintet zal een stadionverbod krijgen. "Dit incident heeft impact gehad op de spelers, op mij, op iedereen", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. "Het was een terechte beslissing van de scheidsrechter om het spel even stil te leggen. Zulke dingen wil je niet zien in de stadions. Heel vervelend dat dit moest gebeuren."

  Video van de rel:

  Beelden van Omroep Brabant: