• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Jonge Red Flames vieren feest, want EK komt dichterbij

  De Belgische vrouwen wonnen in het hol van de leeuw.

  Niet alleen de grote Red Flames maar ook de "kleine" Red Flames zijn uitstekend bezig. Ze plaatsten zich voor de eliteronde en komen ze een stap dichter bij het EK U17. De jonge Red Flames slaagden er nog maar één keer in zich te plaatsen voor de eindronde. In 2013 werden ze vierde.

  De Belgische meisjes waren in groep 9 ingedeeld met Roemenië, Oekraïne en Servië. Servië was de gastvrouw voor het minitoernooi, dat met een 4-0-zege tegen Oekraïne uitstekend begon voor de Belgen.

  De onverwachte, en ook wel onverdiende, nederlaag tegen Roemenië bemoeilijkte de zaken voor de jonge Red Flames. Maar tegen Servië werd de scheve situatie knap rechtgezet.

  België overvleugelde de Servische meisjes, die alle moeite van de wereld hadden om de Flames af te stoppen en in de 44e minuut toch een doelpunt van Standard-aanvalster Lisa Petry.

  De Belgische meisjes gaan nu door naar de eliteronde, waar ze ingedeeld worden in een groep met 3 andere landen. De groepswinnaars en beste nummers 2 mogen in het voorjaar van 2017 (2 tot 14 mei) deelnemen aan het EK in Tsjechië.