• home
 • video
 • pas verschenen

  Prandelli waagt zich op het Valenciaanse trainerskerkhof

  Na Galatasaray is Valencia Prandelli's tweede buitenlandse club.

  De voormalige Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli moet Valencia uit het slop halen waar het nu al bijna anderhalf jaar in beland is. Prandelli volgt Pako Ayestaran op, die het dit seizoen maar zes matchen uithield.

  Het seizoen 2015-2016 was een enorme beproeving voor de fans van Valencia. De ploeg vocht lange tijd tegen de degradatie en tijdens het seizoen rolden de koppen van de Portugees Nuno Espirito Santo en de Engelsman Gary Neville.

  De onbeschreven Pako Ayestaran deed het seizoen uit, maar na een 0 op 12 haalde het bestuur toch weer de borstels boven.

  Cesare Prandelli is de volgende in het rijtje die het woelige schip weer in veiliger wateren moet brengen. Prandelli zat al een tijdje zonder werk. Van 2010 tot 2014 was hij bondscoach van Italië, daarna was hij nog heel even aan de slag bij Galatasaray.

  Prandelli is al de achtste coach van Valencia sinds de succesvolle Unai Emery de club verliet in 2012. Ondanks dit trainerskerkhof kon de 59-jarige Italiaan de Spaanse club overtuigen hem een contract tot 2018 te geven.