• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton rijdt in recordtijd naar pole in Maleisië, Verstappen start als derde

  Er stond geen maat op Hamilton tijdens de kwalificaties.

  Lewis Hamilton start zondag op de pole in de Grote Prijs van Maleisië. De Brit reed de snelste kwalificatietijd ooit op het circuit in Zuidoost-Azië. Nico Rosberg start naast zijn Mercedes-ploegmaat, Max Verstappen reed de derde tijd.

  Hamilton kan morgen vanaf de eerste rij op zoek naar de 50e GP-overwinning in zijn carrière. De drievoudige wereldkampioen reed zijn snelste rondje al in de tweede kwalificatiesessie. Zijn tijd, 1'32"850, is de snelste ooit tijdens de kwalificaties in Maleisië en werd door de anderen nooit benaderd.

  Nico Rosberg moest in de derde en laatste sessie wel nog vol aan de bak met zijn Mercedes. Rosberg stond na twee sessies pas op de vijfde plaats na een foutje in de verraderlijke laatste bocht, maar kon de schade nog beperken.

  De Duitser stootte in de derde kwalificatiesessie Max Verstappen nog van plaats twee. De Nederlander begint morgen op de tweede rij en krijgt teammaat Ricciardo naast zich. De Ferrari's van Vettel en Räikkönen staan op de derde rij.

  Fernando Alonso start morgen als allerlaatste. De Spanjaard kwam zelfs niet in actie tijdens de kwalificaties. Hij kreeg een dubbele straf omdat hij aan zijn wagen liet werken en moest 45 plaatsen achteruit. Daarom besloot hij zijn wagen en banden te sparen voor de race.

  GP Maleisië: startorde
  1.Lewis Hamilton (GBr)Mercedes
  2.Nico Rosberg (Dui)Mercedes
  3.Max Verstappen (Ned)Red Bull
  4.Daniel Ricciardo (Aus)Red Bull
  5.Sebastian Vettel (Dui)Ferrari
  6.Kimi Räikkönen (Fin)Ferrari 
  7.Sergio Pérez (Mex)Force India 
  8.Nico Hülkenberg (Dui) Force India 
  9.Jenson Button (GBr)McLaren 
  10.Felipe Massa (Bra)Williams 
  11.Valtteri Bottas (Fin)Williams 
  12.Romain Grosjean (Fra)Haas 
  13.Esteban Gutierrez (Mex)Haas 
  14.Kevin Magnussen (Den)Renault 
  15.Daniel Kvijat (Rus)Toro Rosso 
  16.Carlos Sainz (Spa)Toro Rosso 
  17.Marcus Ericsson (Zwe)Sauber
  18.Felipe Nasr (Bra)Sauber 
  19.Jolyon Palmer (GBr)Renault 
  20.Esteban Occon (Fra)Manor
  21.Pascal Wehrlein (Dui)Manor
  22.Fernando Alonso (Spa)McLaren