• home
 • video
 • pas verschenen

  Axelle Dauwens trekt naar Denemarken voor topcoach

  Axelle Dauwens neemt binnenkort het vliegtuig naar Aarhus.

  Axelle Dauwens snuift na een teleurstellend seizoen nieuwe lucht op. In Denemarken gaat ze trainen onder Mikkel Larsen, die Sara Petersen naar zilver op de Spelen leidde. "Ik heb nood aan een nieuwe stimulans", zegt de hordeloopster.

  Axelle Dauwens miste in 2016 haar twee grote afspraken. Op het EK lag ze eruit in de halve finales, op de Spelen overleefde ze zelfs de reeksen van de 400 meter horden niet.

  "Ik besloot dat ik nood had aan verandering", zegt Dauwens aan Atletieknieuws (atni.be). "Ik nam zelf contact op met Mikkel Larsen en hij bleek ook heel erg geïnteresseerd."

  "Ik heb nood aan een nieuwe stimulans en die zal ik in Denemarken ongetwijfeld vinden. Ik zal er iets specifieker op de 400m horden werken en ik kies ook voor een totaal ander leven."

  "Mijn nieuwe coach is heel gedreven en de Deense mentaliteit spreekt me heel erg aan. Ik wil zo snel mogelijk het Deens onder de knie krijgen en daar een leven opbouwen."

  "Het is niet de bedoeling om daar permanent te blijven. Als alles volgens plan verloopt, blijf ik in Denemarken tot de Spelen van Tokio."

  "Meehelpen met organisatie van EK voor Masters"

  Axelle Dauwens zal zich in Denemarken niet alleen met atletiek bezighouden. "Ik zal ook een beetje meehelpen met de organisatie van het EK voor Masters in Denemarken volgend jaar. Ook op andere vlakken wil ik mij blijven ontplooien."