Ga naar de inhoud

Wout Poels blijft tot 2019 aan de zijde van Froome

 vr 30 september 2016 12:25
Poels won recent nog de koninginnenrit in de Ronde van Groot-Brittannië.
De Nederlandse meesterhelper Wout Poels heeft zijn contract bij Team Sky met drie seizoenen verlengd. Hij blijft dus tot 2019 aan de zijde van Tourwinnaar Chris Froome fietsen.

De 28-jarige Poels is momenteel aan zijn tweede seizoen bij Sky bezig. Met Luik-Bastenaken-Luik won hij in april de eerste echte voorjaarsklassieker voor het Britse WorldTour-team.

Tijdens de Tour toonde Poels zich dan weer een schitterende meesterknecht voor drievoudig Tourwinnaar Chris Froome.

Poels benadrukte op de site van Sky dat hij volgend seizoen in de Giro of Vuelta zijn eigen kans wil gaan als kopman. "Dat is mijn doel voor volgend seizoen. Ik wil vooruitgang blijven boeken en ik hoop dat ik die kans krijg van het team."

Zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik beschouwt Poels dan weer als het absolute hoogtepunt in zijn carrière. "Maar ook de Tourzeges van Chris waren heel bijzonder. Het is heel leuk met Chris samen te werken en hopelijk kunnen we het kunstje volgend jaar nog eens flikken."

 

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.