• home
 • video
 • pas verschenen

  Vijf redenen om de Ryder Cup te volgen: "U wordt zeker meegezogen in de ambiance"

  Om 14.35u Belgische tijd vandaag wordt de eerste bal geslagen in Hazeltine (VS) voor de Ryder Cup. Golfkenner en -commentator Karl Vannieuwkerke bezorgt u vijf redenen om tot en met zondag het prestigieuze golftoernooi tussen de VS en Europa op de voet te volgen.

  1. Omdat er met Thomas Pieters een Belg meedoet

  Thomas Pieters is sinds 1927 nog maar de tweede Belg. De eerste keer was in 2012 met Nicolas Colsaerts. Dat we vier jaar later al een andere Belg in het team hebben grenst aan het ongelooflijke. En Pieters lijkt niet van plan om er een figurantenrol te vertolken.

  2. Voor de ongelofelijke sfeer die er rond de baan zal hangen

  Geen enkel sportevenement kan tippen aan de intensiteit van de Ryder Cup. Als je ’s morgens om halfzes uit je auto stapt en je in de verte de gezangen hoort op de tribunes aan de teebox van hole 1 gaat het haar recht op je armen staan. Amerikanen tegen Europeanen. Rood tegen blauw. Voortdurend worden er plaagstoten uitgedeeld, maar de vijandelijkheden baden in een sfeer van gemoedelijkheid.

  3. Omdat het puntensysteem een geniale uitvinding is

  Je hoeft geen rekenwonder of een golfkenner te zijn om onmiddellijk helemaal mee te zijn met het systeem. Er worden 28 matchen in matchplay gespeeld. In elke match kan een punt worden verdiend. Wie na 18 holes de meeste holes heeft gewonnen is de winnaar van de match. Wie het minste slagen doet op een hole wint de hole, bij een gelijk aantal slagen halveer je de hole.

  4. 4. Celebrity spotters komen de komende dagen zeker aan hun trekken

  De kans dat je Michael Jorden, Michael Phelps, George W Bush, Martina Navratilova, Huey Lewis, Kurt Russel of Alessandro Del Piero in beeld ziet verschijnen is vrij groot. Geen enkele beroemdheid die zelf golf speelt, wil ontbreken op de Ryder Cup.

  5. Je zult zeker niet alleen naar de Ryder Cup kijken

  De Ryder Cup is na het WK voetbal en de Olympische Spelen het op twee na best bekeken sportevenement ter wereld. Honderden miljoenen televisiekijkers zullen de komende drie dagen aan hun scherm gekluisterd zijn. Daar moet u bij zijn. Ook als u geen golfkenner bent, wordt u gegarandeerd meegezogen in de ambiance van dit unieke evenement.

  Karl Vannieuwkerke

  Zaterdag en zondag kunt u een ruime samenvatting van de matchen van de vorige dag/nacht bekijken op Sporza. Van de ontknoping op zondag hoeft u zelfs geen slag te missen, de uitzending (met commentaar van Karl Vannieuwkerke) begint om 20.55u. Op de site kunt u alles op de voet volgen, de ontknoping is zondag te bekijken met livestream.