• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Fan daagt McIlroy en co uit dat hij het beter kan ... en bewijst dat

  De Europese golfers konden hun ogen niet geloven na de put van de fan.

  Op de laatste trainingsdag voor aanvang van de Ryder Cup toonde een Amerikaanse fan zich wel erg ambitieus. Hij riep het Europese team bij een misser toe dat hij het wel beter kon om nadien even zijn gelijk te gaan bewijzen en 100 dollar te winnen.

  Het gebeurt op een golfcourt niet te dikwijls dat supporters zich roeren, maar gisteren op de laatste trainingsdag van het Europese team voor aanvang van de Ryder Cup gebeurde het toch.

  Op het moment dat de Noord-Ier Rory McIlroy en de Engelsman Andy Sullivan er in faalden een moeilijke putt te maken, merkte de Zweed Henrik Stenson een Amerikaanse fan op die riep dat hij het wel eventjes beter zou kunnen.

  Olympisch kampioen Justin Rose, die de gebeurtenis ook gadesloeg, kon zijn ogen niet geloven en zette prompt 100 dollar in op de putt van de toeschouwer.

  Die bezweek niet onder de druk en slaagde zomaar eventjes in datgene waarin het ervaren Europese team faalde. "Ik dacht dat de 100 dollar hem van de wijs zou brengen", legde Rose uit. "Maar dat bleek allerminst het geval. Zo'n gevalletje moet kunnen, vind ik. We focussen ons volop op de Ryder Cup (die vandaag van start gaat) en maken tussendoor een beetje plezier. Een betere manier bestaat niet."

  Bekijk de beelden hier:

  Tweets: