• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Dat Henry Lukaku interviewt, begrijp ik helemaal niet"

  Vandenbempt vindt het interview van Henry met Lukaku niet kunnen.

  Het interview van assistent-bondscoach Thierry Henry met Romelu Lukaku (voor Sky Sports) zorgde voor wat beroering tijdens de bekendmaking van de selectie. "Ik zou dat interview toch als hoogst ongelukkig omschrijven", zegt Peter Vandenbempt.

  Nadat Roberto Martinez de selectie had onthuld voor de duels met Bosnië-Herzegovina en Gibraltar, kreeg de bondscoach een vraag voorgeschoteld of het interview van Thierry Henry met Romelu Lukaku (voor Sky Sports) wel kon.

  "Martinez fietste wat om de vraag heen", vertelt Peter Vandenbempt, die aanwezig was op de persconferentie. "Hij zei dat ze vooraf duidelijke afspraken hadden gemaakt met Henry. En dat Henry bij Sky Sports de Belgen zou volgen en zoveel mogelijk info over hen zou verzamelen."

  "Martinez zei dat hij daar geen problemen in ziet. Maar daar ben ik het niet mee eens", zegt Vandenbempt. "We zouden dat interview toch als hoogst ongelukkig kunnen omschrijven."

  "Ik vind het helemaal "not done" dat een assistent-bondscoach een Rode Duivel interviewt, die hij vanaf maandag moet trainen en over wie hij moet meebeslissen of hij mag spelen of niet."

  "Ik kan me niet voorstellen dat Henry aan Sky Sports niet kan zeggen: "Dat interview met die Rode Duivel laat ik aan me voorbijgaan.""

  "Wie weet krijgt Thorgan Hazard de rol toebedeeld van De Bruyne"

  Peter Vandenbempt analyseerde ook de selectie van Roberto Martinez. "De grote verrassingen zijn uitgebleven. Er zijn geen nieuwe, onverwachte namen aan de selectie toegevoegd."

  "We hadden gedacht dat Dendoncker er misschien bij zou zijn, omdat hij zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Maar Martinez gaf aan dat Dendoncker met de beloften heel belangrijke kwalificatiematchen moet spelen."

  "De reden waarom hij Ciman "onder het stof vandaan haalt", is omdat hij veel ervaring bij de Rode Duivels brengt. En Ciman heeft ook veel gespeeld de laatste tijd."

  "Dat is belangrijk, want los van de geblesseerde Kompany, Vermaelen en Engels, zijn er ook veel verdedigers zoals Meunier, Jordan Lukaku en Kabasele die niet spelen. Martinez had dus wel nood aan een verdediger met wedstrijdritme."

  "Het was ook uitkijken naar wat de bondscoach te zeggen had over Thorgan Hazard. Wie weet, krijgt hij volgende week de rol toebedeeld van De Bruyne."