• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Droom van Roubaix en Strade Bianche, maar cross nog heel graag"

  De weg en het veld, Van Aert combineert ze graag.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Wanneer stapt Wout van Aert (22) definitief over naar de weg? "Ik denk dat velen het leuk vinden dat ik de cross en de weg kan combineren op de manier waarop ik dat nu doe", zegt de wereldkampioen veldrijden.

  Wout van Aert raast als een wervelwind door het seizoensbegin. "In elke cross starten met de regenboogtrui geeft een kick", zegt Van Aert. "Als ik een rugnummer opspeld, wil ik altijd koersen. Zo ben ik nu eenmaal."

  Zien we Van Aert binnenkort ook wervelen op de weg? "Ik heb mezelf vorige zomer alvast verbaasd op de weg. En dan vooral in de proloog van de Ronde van België (toen hij Tony Martin klopte, red). Ik denk dat die zege iedereen zal bijblijven."

  "In de Schaal Sels en Dwars door het Hageland wou ik ook goed zijn, omdat die koersen dicht aansluiten bij mijn capaciteiten. Als je dan 1e en 2e eindigt in die wedstrijden, dan heb je goed gepiekt."

  Na iedere knalprestatie krijgt Van Aert - tot vervelens toe - de vraag voorgeschoteld wanneer hij definitief zal overstappen naar de weg. "Ik heb soms het gevoel dat mensen die vraag blijven stellen in de hoop dat ze toch eens die primeur krijgen."

  "Maar ik kan de crossfans geruststellen: met een overstap ben ik nog helemaal niet bezig. Ik doe het veldrijden veel te graag."

  "Ik denk dat veel mensen het leuk vinden dat ik de cross en de weg kan combineren op de manier waarop ik dat nu doe. Ik rijd een heel mooi programma met Crelan-Vastgoedservice. Als ik dat kan blijven doen, ben ik tevreden."

  "Roubaix en Strade Bianche spreken me enorm aan"

  "Ik heb er al altijd van gedroomd om te starten in de klassiekers. Als ik wedstrijden zoals Parijs-Roubaix en de Strade Bianche op tv zie, spreken die koersen tot de verbeelding."

  "Maar dat is nog altijd niet hetzelfde als toen ik als kleine jongen naar het WK veldrijden keek."

  Van Aert wint spektakelrijke Schaal Sels

  Video player inladen...

  Van Aert troeft Martin af in proloog Ronde van België

  Video player inladen...