• home
 • video
 • pas verschenen

  Houtput: "Neem ontslag als voorzitter van OHL"

  Jimmy Houtput stopt bij OHL.

  Video player inladen...
  0 / 0

  Jimmy Houtput stopt bij OHL.

  Video player inladen...
  Jimmy Houtput verlaat de "jungle van de voetbalwereld" en stopt als voorzitter bij OH Leuven. Zijn naam viel in het Engelse undercoverschandaal, maar zijn ontslag is geen schuldbekentenis. Houtput zegt dat hij onschuldig is in een publiek bericht op zijn Facebook-pagina.

  Een undercoverjournalist van The Telegraph had onthuld dat Jimmy Houtput met zijn club bereid was om een constructie op poten te zetten om het verbod op Third Party Ownership (TPO) te omzeilen.

  Volgens Houtput zit de vork zo niet in de steel en dat legt hij uit op Facebook. "In een recent artikel van de Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen TPO-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt."

  Houtput legt uit dat hij gecontacteerd werd met de boodschap dat een rijke (onbekende) zakenman een Belgische club zocht, maar dat het uitdraaide op een verhaal van makelaars.

  "We hebben met hen meegepraat met als enige doel de identiteit van de investeerder te kunnen achterhalen en contacten met hem op te zetten."

  "Zo lijkt het alsof wij bepaalde oplossingen naar voren brengen, maar noch ikzelf, noch de collega's bij OHL zouden enige overeenkomst afsluiten in strijd met de reglementen."

  Houtput zegt dus dat hij recht in zijn schoenen staat, maar hij kan het evenwel niet verdragen dat "de media deze opportuniteit gebruikt om hemzelf en de club te linken aan schandalen".

  "Het is een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld waar een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren. In de jungle van de voetbalwereld kan ik niet zijn wie ik echt ben en heb dan ook beslist om ontslag te nemen als voorzitter van OHL."

  "Deze beslissing mag in geen enkel geval aanzien worden als een schuldbekentenis in het recent verschenen artikel maar is het gevolg van een opeenstapeling van teleurstellingen die veel ruimer liggen", zegt Houtput nog.

  Houtput was net geen 2 jaar OHL-voorzitter

  De 42-jarige Jimmy Houtput is de oprichter van ICT-dienstenleverancier DataFlow en werd in 2009 uitgeroepen tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar.

  In 2011 stapte hij in het bestuur van OHL om er in november 2014 voorzitter te worden. Hij mocht in 2015 de promotie naar de hoogste klasse vieren, maar een jaar later degradeerde de club opnieuw. Het vorige seizoen werd dan ook nog eens ontsierd door een gokschandaal rond twee spelers.

  Woordvoerder: "Lijkt me een inschattingsfout"

  OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck doet het relaas van een nachtelijke spoedvergadering. "We zijn vannacht samengekomen en het was duidelijk dat de perceptie tegen de voorzitter gericht was. Hij bood dan ook zijn ontslag als bestuurslid en voorzitter aan."

  "We zijn vannacht samengekomen en het was duidelijk dat de perceptie tegen de voorzitter gericht was. Hij bood dan ook zijn ontslag als bestuurslid en voorzitter aan."

  "De voorzitter had deze zomer het mandaat om met potentiële investeerders te praten. Hij had drie gesprekken met mensen die zich voorstelden als vertegenwoordigers van een potentiële grote investeerder."

  "Die mensen bleven vaag en hij heeft getracht om meer concrete informatie te krijgen. Het was niet slim om in te gaan op wat ze zeiden, dat lijkt mij een inschattingsfout. Maar hij zegt dat hij nooit de intentie had om dat te concretiseren. Hij wilde gewoon meer te weten komen", zegt Vandebroeck